Sonkás kifli



Elkészítés:
1. A liszteket a sóval egy mély tálban összekeverjük, a közepébe mélyedést fúrunk és beletesszük a főtt, áttört burgonyát és a kovászt, majd összeelegyítjük.
2. Langyos vízzel, fokozatosan adagolva, rugalmas tésztává dagasztjuk.
3. A tetejét belisztezzük, tiszta szalvétával vagy konyharuhával letakarjuk és szobahőmérsékleten a duplájára kelesztjük.
4. Miután megkelt, lisztezett deszkán újból kissé átgyúrjuk.
5. A kész kenyértésztából négy cipót szakítunk, lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk és négyfelé vágjuk.
6. A sonkát megdaráljuk, a tejföllel összekeverjük és a tésztalapokat bekenjük a krémmel, vigyázva, hogy a szélét kihagyjuk. Meghintjük finomra vágott tárkonylevéllel és kifliformára feltekerjük.
7. Kikent tepsibe tesszük, letakarva még egyszer megkelesztjük, a tetejét tojással megkenjük és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt megsütjük.