Walesi sajtos pirítós

Welsh rarebit

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Walesi sajtos pirítós
Adag: 3 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 szelet szendvicskenyér
4 és fél dkg reszelt cheddar sajt
4 és fél dkg reszelt gruyere sajt
1 dkg szobahőmérsékletű vaj
¾ teáskanál sör
¾ db tojás
1 csipet cayenni bors
¾ teáskanál francia mustár
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt feketebors
A díszítéshez:
ízlés szerint finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. A sütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük. A reszelt sajtokat összevegyítjük, a mustárral, a cayenne-i borssal, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Hozzákeverjük a felvert tojást és a sört, félretesszük.

2. A kenyér héját levágjuk, és a szeletek mindkét oldalát a sütőben megpirítjuk. Az egyik oldalukat azonnal megvajazzuk, megkenjük a sajtos keverékkel. A sütőben 3-4 percig továbbpirítjuk, míg a sajt hólyagosra olvad a tetején és enyhén barnulni kezd.

3. A sütőből kivéve a szeleteket négy csíkra vagy négy kisebb háromszögre vágjuk. A petrezselyemmel megszórjuk és forrón tálaljuk.

Eredeti neve: welsh rarebit, ami talán a rearbit (utolsó falatka) kifejezésre utal, hogy ezt a klasszikus harapnivalót hagyományosan az étkezés végén kínálták.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Walesi sajtos pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Walesi sajtos pirítós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
cikkek