Marhahús nyárson

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Marhahús nyárson
Adag: 4-5 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg csíkokra vágott marhabélszín
1 teáskanál szójaszósz
másfél evőkanál földimogyoró-olaj
1 evőkanál barna cukor
1 db finomra vágott, fehér fenyérfű
1 darabka vékonyra szeletelt gyömbér
1 gerezd finomra vágott fokhagyma
1 szem apróra vágott mogyoróhagyma
1 teáskanál őrölt koriander
1 teáskanál őrölt kurkuma
¼ teáskanál őrölt köménymag
¼ teáskanál őrölt ánizs
A szószhoz:
2 teáskanál világos szójaszósz
2 teáskanál citromlé
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál kókusztej
2 teáskanál méz
néhány csepp Tabasco-szósz

Elkészítés:

1. 20 kis fanyársat 60 percre vízbe áztatunk, így nem kapnak lángra a sütéskor. A pácléhez az ánizst, a köményt, a kurkumát és a koriandert, a mogyoróhagymával, a fokhagymával, a gyömbérrel, a citromfűvel és a barna cukorral egy tálban nagyon alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük az olajat és a szójaszószt.

2. Minden egyes fanyársra egy-egy csíknyi marhahúst szúrunk. A húsos nyársakat lapos tálba fektetjük, ráöntjük a páclét, 180 percre hidegre tesszük.

3. A szószhoz a fokhagymát kis főzőedénybe dobjuk és annyi hideg vizet öntünk rá, hogy éppen befedje. Felforraljuk, 3 percig gyöngyöztetjük. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A fokhagymát apróra vágjuk, majd a földimogyoróvajjal, a kókusztejjel és 3 evőkanál vízzel összevegyítjük. Közepes lángon 1-2 perc alatt simára keverjük, majd hozzáadjuk a tabascót, a mézet, a citromlét és a szójaszószt. Tovább keverjük, míg minden hozzávaló egyenletesen eloszlik benne. Ha nem elég homogén, 1-2 evőkanál vizet keverünk hozzá. Frissen tartó fóliával befedjük, a hűtőszekrénybe tesszük.

4. A sütőt (vagy grillsütőt) felforrósítjuk. A nyársakat oldalanként 1-2 percig sütjük, közben többször megforgatjuk. A kész húsnyársakat tálra rendezzük, a szósszal együtt kínáljuk.

Bambusz- vagy fapálcikákra fűzött, előre bepácolt hús- vagy haldarabokból áll a hagyományos kelet-ázsiai nyársonsült, amit jól átsütve, fűszeres szósz kíséretében tesznek az asztalra.
Marhahús nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2023 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Marhahús nyárson
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
szólj hozzá, értékelj