Rokfort cikórialevélen



Elkészítés:
1. A sajtot a vajjal és a portóival konyhai robotgépben simára keverjük. Frissen őrölt fekete borssal, és ha szükségesnek találjuk, még egy kevés portóival ízesítjük. Tálba kanalazzuk, és hidegre tesszük.
2. A cikóriafejek hibás, vagy szennyezett külső leveleit lefejtjük, ezeket eldobjuk. Az alsó végéből fél centit levágunk, és a leveleket óvatosan szétfejtjük.
3. A sajtos keveréket közepes méretű csillagfejjel ellátott nyomózsákba szedjük, és minden cikórialevélre egy-egy rózsát nyomunk belőle. A durvára vágott dióval megszórjuk. A leveleket csillag formában rendezzük el egy nagy kerek tálalótálon, úgy, hogy a cikórialevelek csúcsa kifelé mutasson. A petrezselyemmel a tál szabadon maradt középső részét díszítjük. Azonnal tálaljuk.