Rokfort cikórialevélen

| Sajttal töltött cikória receptek
Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rokfort cikórialevélen
Adag: 10-12 főre (40-45 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 fej cikória
25 dkg fűszeres sajt
vagy
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 evőkanál portói bor
2 evőkanál darabolt dióbél
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
A díszítéshez:
néhány szál petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A sajtot a vajjal és a portóival konyhai robotgépben simára keverjük. Frissen őrölt fekete borssal, és ha szükségesnek találjuk, még egy kevés portóival ízesítjük. Tálba kanalazzuk, és hidegre tesszük.

2. A cikóriafejek hibás, vagy szennyezett külső leveleit lefejtjük, ezeket eldobjuk. Az alsó végéből fél centit levágunk, és a leveleket óvatosan szétfejtjük.

3. A sajtos keveréket közepes méretű csillagfejjel ellátott nyomózsákba szedjük, és minden cikórialevélre egy-egy rózsát nyomunk belőle. A durvára vágott dióval megszórjuk. A leveleket csillag formában rendezzük el egy nagy kerek tálalótálon, úgy, hogy a cikórialevelek csúcsa kifelé mutasson. A petrezselyemmel a tál szabadon maradt középső részét díszítjük. Azonnal tálaljuk.

A vaj nemcsak a tölteléket teszi krémesebbé, de a rokfort sajt erőteljes ízét is megszelídíti.
A sajtos tölteléket jó előre elkészíthetjük: további felhasználásig, frissen tartó fóliával lefedve, a hűtőszekrényben tároljuk.
A cikórialevelek hamar elszíneződnek, ezért a fejeket csak röviddel a tálalás előtt vágjuk fel.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Rokfort cikórialevélen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1402 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Rokfort cikórialevélen
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
pinterest