Kapros, sajtos zsemle

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg sajt
1 csokor kapor
3 szál borsikafű
30 dkg finomliszt
20 dkg rétesliszt
2 evőkanál búzakorpa
2 dl kefir
1 teáskanál
3 dkg élesztő

Elkészítés:

Az élesztőből kevés vízzel és finomliszttel kovászt készítünk. A liszteket egy tálban összekeverjük a sóval, reszelt sajttal, a finomra vágott kaporral és borsikafűvel. A megkelt kovászt a közepébe öntjük és a kefirrel meg kevés langyos vízzel rugalmas tésztává dagasztjuk. A tetejét belisztezzük és letakarva a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán hengerré sodorjuk és apróbb golyókká formázzuk. A tetejét mindegyiknek villával megszurkáljuk és letakarva 30 percet pihentetjük. Sütés előtt a tetejét vastagon bekenjük tojással és beszórjuk gabonapehellyel. Egyenletes hőmérsékleten, 180 fokon, kb. 30 percet sütjük.

Kapros, sajtos zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 617 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi pékség
Házi pékség
(Aranyhal Kiadó, 2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen vállalják a régi, sütőkemencés módon. Meg aztán ugyan kinek van ideje munka mellett hetente több kiló lisztből... bővebben...
Kép nélkül
Kapros, sajtos zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi pékség
Házi pékség
(Aranyhal Kiadó, 2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen vállalják a régi, sütőkemencés módon. Meg aztán ugyan kinek van ideje munka mellett hetente több kiló lisztből... bővebben...
szólj hozzá, értékelj