Kukoricás-csirkehúsos lepénykék

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kukoricás-csirkehúsos lepénykék
Adag: 8-10 főre (65 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
80 dkg lecsepegtetett kukoricakonzerv
40 dkg darabolt csirkemellfilé
2 evőkanál finomra vágott korianderzöld
2 db kissé felvert tojás
1 evőkanál kristálycukor
1 evőkanál szójaszósz
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt feketebors
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A kissé felvert tojást, a kukoricát, a kukoricalisztet, az apróra vágott csirkehúst, a koriandert, a cukrot és a szójaszószt keverőtálba tesszük, alaposan összedolgozzuk. Lefedjük és legalább 60 percre, de legjobb, ha egész éjszakára hidegre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

2. A sütéshez egy serpenyőbe annyi olajat öntünk, hogy 3 mm magasan álljon benne. Felforrósítjuk, és a kukoricás masszából teáskanálnyi adagokat szaggatunk bele. Kanál hátával azonnal kb. 3 cm átmérőjű kerek lepénykévé lapítjuk mindegyiket. 3 perc alatt aranybarnára sütjük, megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk. Kiemeljük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg a keverék elfogy. Szükség esetén pótoljuk a hiányzó olajmennyiséget. Először csak egyetlen lepénykét süssünk ki, ezen ellenőrizzük, hogy elég fűszeres-e a keverék. Amennyiben szükséges, sütés előtt még ízesítsük sóval, borssal. A lepénykéket forrón tálaljuk.

A zamatos kukoricaszemek és a koriander összetéveszthetetlen ízének kombinációja igazi élménnyé varázsolja ezeket a lepénykéket.
Először csak egyetlen lepénykét süssünk ki, ezen ellenőrizzük, hogy elég fűszeres-e a keverék. Amennyiben szükséges, sütés előtt még ízesítsük sóval, borssal.
Kukoricás-csirkehúsos lepénykék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 695 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Kukoricás-csirkehúsos lepénykék
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
pinterest