Kukoricás-csirkehúsos lepénykék



Elkészítés:
1. A kissé felvert tojást, a kukoricát, a kukoricalisztet, az apróra vágott csirkehúst, a koriandert, a cukrot és a szójaszószt keverőtálba tesszük, alaposan összedolgozzuk. Lefedjük és legalább 60 percre, de legjobb, ha egész éjszakára hidegre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
2. A sütéshez egy serpenyőbe annyi olajat öntünk, hogy 3 mm magasan álljon benne. Felforrósítjuk, és a kukoricás masszából teáskanálnyi adagokat szaggatunk bele. Kanál hátával azonnal kb. 3 cm átmérőjű kerek lepénykévé lapítjuk mindegyiket. 3 perc alatt aranybarnára sütjük, megfordítjuk, és a másik oldalát is megpirítjuk. Kiemeljük, konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük. Ezt a műveletet addig ismételjük, míg a keverék elfogy. Szükség esetén pótoljuk a hiányzó olajmennyiséget. Először csak egyetlen lepénykét süssünk ki, ezen ellenőrizzük, hogy elég fűszeres-e a keverék. Amennyiben szükséges, sütés előtt még ízesítsük sóval, borssal. A lepénykéket forrón tálaljuk.