Lipcsei párolt zöldséges tál

Mischgemüse - Leipziger Allerlei

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lipcsei párolt zöldséges tál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg apró karotta
25 dkg friss zöldborsó
1 db karfiol
20 dkg darabolt spárga
1 csipet
1 csapott evőkanál liszt
1 evőkanál margarin
2 db keményre főzött tojás
ízlés szerint tárkonyecet

Elkészítés:

1. A karottát, zöldborsót, darabolt spárgát a marhahúslevesben majdnem puhára főzzük, 10-15 perc után a zöldfőzelék már készen is van, és a húslevest lehet leszűrni.

2. Külön kell megfőzni a karfiolrózsákat.

3. A kucsmagombát 10 percig kell főzni és durvára vágni.

4. A húslevest befőzni, kevés lisztezett margarinnal és rákvaj hozzáadásával habverővel felverni. A tálon szépen elrendezett zöldségféléket ezzel a keverékkel leönteni, és felezett, főtt, kemény tojással díszíteni a tetejét, és tárkonyecettel finomítani.

Lipcsében főleg egytálételként készítik, de jól illik köretként a borjúsülthöz és a fasírozotthoz is.
Nyári, tarka zöldséges étel, a jelleget adó friss spárgával, a tavaszi zöldségek is ekkor a legfinomabbak.
Ez egy keverék zöldborsóból, zöldbabból, fehérrépából, karottából, karfiolból, amelyeket enyhén sós vízben kell nem túl puhára főzni, a zöldbabot 3-4 cm-es darabokra, a karottát és fehérrépát kockákra vágni, a karfiolt rózsákra szedni, az apró krumplit egészben főzni és hagyni, tetejét főtt, felezett, kemény tojással díszíteni.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Lipcsei párolt zöldséges tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1323 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Egy vesebeteg tapasztalatai, vallomása életéről és táplálkozásáról
Egy vesebeteg tapasztalatai, vallomása életéről és táplálkozásáról
(Vince Kiadó, 2009)

A könyv szerzője 1950-től 1981-ig, nyugdíjba vonulásáig folyamatosan a vendéglátás különböző területein dolgozott. Az első magyar ételgyárban konyhai munkásként kezdte, és a Taverna Vendéglátó Vállalat vezérigazgatói... bővebben...
Lipcsei párolt zöldséges tál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Egy vesebeteg tapasztalatai, vallomása életéről és táplálkozásáról
Egy vesebeteg tapasztalatai, vallomása életéről és táplálkozásáról
(Vince Kiadó, 2009)

A könyv szerzője 1950-től 1981-ig, nyugdíjba vonulásáig folyamatosan a vendéglátás különböző területein dolgozott. Az első magyar ételgyárban konyhai munkásként kezdte, és a Taverna Vendéglátó Vállalat vezérigazgatói... bővebben...
recept beküldése