Sajtos falatkák

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 15 perc tapasztalatot kíván átlagos ár
Sajtos falatkák
Adag: 10-12 főre (55 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg lágy reszelt sajt
2 dl víz
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt fehérbors
A díszítéshez:
ízlés szerint darabolt metélőhagyma
A sütéshez:
igény szerint olaj
Az égetett tésztához:
2 db tojás
10 dkg liszt
10 dkg vaj

Elkészítés:

1. A vajat a vízzel nagyméretű főzőedényben közepes lángon felforrósítjuk. A vajat megolvasztjuk, majd forráspontig hevítjük. Hozzáadjuk az összes lisztet, és fakanállal addig kevergetjük, míg a massza elválik az edény falától. Levesszük a tűzről, rövid ideig hűlni hagyjuk. A keveréket közepes méretű tálba borítjuk. A tojást hat részletben adjuk hozzá, minden egyes alkalommal alaposan elkeverjük, míg a massza teljesen besűrűsödik. Belekeverjük a reszelt sajtot, sóval, borssal és az őrölt mustármaggal ízlés szerint fűszerezzük.

2. Az olajat fritőzben vagy főzőedényben 180 °C-ra felforrósítjuk. Két enyhén kizsírozott teáskanál segítségével egy-egy kanálnyi tésztát az olajba teszünk. Vagy kiveszünk egy kanálnyit a masszából és a másik kanál segítségével a forró olajba csúsztatjuk.

A sütőedényt csak harmadáig töltsük meg olajjal. A sütnivalókról alaposan itassuk le a nedvességet. Próbaképpen fehérkenyér-kockát teszünk bele: ha 15 másodperc alatt aranybarmára sül, akkor az olaj kellőképpen forró. Adagonként sütjük.

Addig várunk, míg a sajtos falatkák megnőnek, aranybarnává és ropogóssá válnak. Közben hosszú nyelű kanál segítségével többször megforgatjuk őket. Papírtörlőre szedve lecsepegtetjük róluk a felesleges olajat.

3. Nem túl apróra vágott metélőhagymával megszórjuk és azon melegében tálaljuk.

A tésztát korábban, néhány órával a sütés előtt is elkészíthetjük. Felhasználásig frissen tartó fóliával befedve a hűtőszekrényben tároljuk.
Ezekhez a falatkákhoz a lágy sajtok minden fajtája mellett az enyhe ízű keménysajtfajták is megfelelnek. Ha rokfort sajttal készítjük, a sót hagyjuk el.
Sajtos falatkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1836 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Sajtos falatkák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
szólj hozzá, értékelj