Sült banán



Elkészítés:
1. A meghámozott banánt nagyobb darabokra vágjuk (1. kép) és tálba tesszük. Citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.
2. Tálban összekeverjük a búza-, rizs- és kukoricalisztet, a sütőport és a fahéjat. Apránként belekeverjük a vizet is, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.
3. Wokban megforrósítjuk az olajat. A barna cukrot tányéron szétterítjük. A banándarabokat villával belemártjuk a masszába, majd kiemeljük, a fölösleget lecsöpögtetjük (2. kép).
4. A banándarabokat óvatosan beletesszük a forró olajba és 2-3 percig sütjük.
5. Szűrőkanállal kiemeljük, az olajat jól lecsöpögtetjük, majd beleforgatjuk a cukorba (3. kép).
Tálba tesszük, fagylalttal kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |