Sült banán

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült banán
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db közepes méretű banán
7 dkg rizsliszt
1 csipet sütőpor
7 dkg liszt
4 evőkanál barna cukor
1 evőkanál kukoricaliszt
2 dl víz
2 teáskanál citromlé
½ teáskanál őrölt fahéj
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A meghámozott banánt nagyobb darabokra vágjuk (1. kép) és tálba tesszük. Citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon.

2. Tálban összekeverjük a búza-, rizs- és kukoricalisztet, a sütőport és a fahéjat. Apránként belekeverjük a vizet is, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk.

3. Wokban megforrósítjuk az olajat. A barna cukrot tányéron szétterítjük. A banándarabokat villával belemártjuk a masszába, majd kiemeljük, a fölösleget lecsöpögtetjük (2. kép).

4. A banándarabokat óvatosan beletesszük a forró olajba és 2-3 percig sütjük.

5. Szűrőkanállal kiemeljük, az olajat jól lecsöpögtetjük, majd beleforgatjuk a cukorba (3. kép).

Tálba tesszük, fagylalttal kínáljuk.

Sült banán Sült banán Sült banán
Rizsliszt gabonaipari mintaboltokban kapható.
Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült banán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3068 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Sült banán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
recepttár