Tejkrémes tortlett

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejkrémes tortlett
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tálaláshoz:
ízlés szerint tejszínhab
A tésztához:
8 dkg vaj
1 csipet
18 dkg liszt
3 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál víz
A töltelékhez:
1 ¾ dl tej
2 db tojás
ízlés szerint reszelt szerecsendió

Elkészítés:

1. A lisztet tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a hideg vajat, és morzsalékos tésztává keverjük. Belegyúrjuk a vizet, hogy formálható tésztát kapjunk.

2. A tésztát lisztezett deszkán összedolgozzuk, majd 5 percig gyúrjuk. Műanyag fóliába csomagolva addig a hűtőszekrénybe helyezzük, amíg elkészítjük a tölteléket.

3. A töltelékhez a tojást összekeverjük a cukorral. Apránként felöntjük a tejjel (1. kép) és jól összekeverjük. Reszelt szerecsendióval ízesítjük.

4. A tésztát 15 egyenlő részre osztjuk. A tésztát ellapítjuk, majd tortlett formákba nyomkodjuk (2. kép).

5. A tésztakelyhekbe beleöntjük a tojásos folyadékot. Előmelegített, 150 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük.

6. A tejkrémes tortletteket 5 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük. Ízlés szerint reszelt szerecsendióval, őrölt fahéjjal vagy szegfűszeggel megszórva kínáljuk (3. kép). Tejszínhabot adunk mellé.

Tejkrémes tortlett Tejkrémes tortlett Tejkrémes tortlett
A tésztát előre elkészíthetjük. Felhasználásig hűtőszekrényben kell tartani.
Tejkrémes tortlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1613 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Tejkrémes tortlett
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
google+