Tejkrémes tortlett



Elkészítés:
1. A lisztet tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk a hideg vajat, és morzsalékos tésztává keverjük. Belegyúrjuk a vizet, hogy formálható tésztát kapjunk.
2. A tésztát lisztezett deszkán összedolgozzuk, majd 5 percig gyúrjuk. Műanyag fóliába csomagolva addig a hűtőszekrénybe helyezzük, amíg elkészítjük a tölteléket.
3. A töltelékhez a tojást összekeverjük a cukorral. Apránként felöntjük a tejjel (1. kép) és jól összekeverjük. Reszelt szerecsendióval ízesítjük.
4. A tésztát 15 egyenlő részre osztjuk. A tésztát ellapítjuk, majd tortlett formákba nyomkodjuk (2. kép).
5. A tésztakelyhekbe beleöntjük a tojásos folyadékot. Előmelegített, 150 °C-os sütőben 25-30 percig sütjük.
6. A tejkrémes tortletteket 5 percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük. Ízlés szerint reszelt szerecsendióval, őrölt fahéjjal vagy szegfűszeggel megszórva kínáljuk (3. kép). Tejszínhabot adunk mellé.
![]() |
![]() |
![]() |