Párolt körte szegfűborssal

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt körte szegfűborssal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 nagyobb érett körte
2 teáskanál őrölt szegfűbors
3 dl narancslé
6 dkg mazsola
2 evőkanál barna cukor
A díszítéshez:
ízlés szerint narancshéj

Elkészítés:

1. A körtét meghámozzuk, félbevágjuk, magházát kiemeljük (1. kép).

2. Az így előkészített körtét nagy lábosba tesszük.

3. Felöntjük a narancslével, meghintjük az őrölt szegfűborssal (2. kép). Hozzáadjuk a barna cukrot és a mazsolát. Kis lángon megmelegítjük, amíg a cukor felolvad, majd felforraljuk.

4. Kis lángon kb. 10 percig főzzük, amíg a gyümölcs megpuhul, de még nem esik szét (3. kép).

5. A párolt körtét tányérokba szétosztjuk és meglocsoljuk a megmaradt lével. Csíkokra vágott narancshéjjal díszítjük.

Párolt körte szegfűborssal Párolt körte szegfűborssal Párolt körte szegfűborssal
Kínában nem a menü lezárásaként fogyasztanak desszertet, inkább csak nagy fogadások alkalmával készítenek édességet. Ebéd után inkább gyümölcstálat kínálnak, a gyümölcsöket nagyon frissítőnek találják, főleg egy kiadós menü végén.
Szegfűbors helyett őrölt fahéjjal is készíthető.
Párolt körte szegfűborssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2774 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Párolt körte szegfűborssal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
vegetáriánus ételek