Töltött rizspuding

| , Gesztenyés gőzpuding receptek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg vaj
1 evőkanál kandírozott papaja
1 evőkanál mazsola
5 szem dióbél
8 szem datolya
A sziruphoz:
1 teáskanál kukoricaliszt
másfél dl víz
4 evőkanál narancslé
1 evőkanál víz
4 evőkanál barna cukor

Elkészítés:

1. A rizst lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Felforraljuk, majd fedő alatt, kis lángon 15 percig pároljuk. Belekeverjük a vajat és a cukrot. Kivajazunk egy 6 dl űrtartalmú gömbölyű tűzálló tálat. Belesimítjuk a rizs felét, úgy, hogy félujjnyi vastagon az oldalát is befedje. Kanál hátával belenyomjuk a vajrétegbe (1. kép).

2. A kimagozott datolyát, a koktélcseresznyét és a diót felaprítjuk. A mazsolával együtt a rizsrétegbe nyomkodjuk. Rásimítunk még egy réteg rizst.

3. A közepét megtöltjük a gesztenyemasszával (2. kép). Befedjük a maradék rizzsel, jól belenyomkodjuk (3. kép). A tálat alufóliával befedjük, a szélét a peremre jól ráerősítjük (gumival vagy zsineggel). Nagy fazékba állítjuk a tálat, majd annyi vizet öntünk alá, hogy kb. a tál feléig érjen. Fedő alatt kb. 45 percig gőzöljük. 10 percig állni hagyjuk.

4. Tálalás előtt 1,5 dl vízbe belekeverjük a narancslevet. Megmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, majd felforraljuk. A kukoricalisztet a maradék vízben csomómentesre keverjük és a forró folyadékba tesszük. Kb. 1 percig főzzük, amíg a szirup kissé besűrűsödik.

5. A rizspudingot tálra borítjuk és leöntjük a narancsos sziruppal.

Töltött rizspuding Töltött rizspuding Töltött rizspuding
Töltött rizspuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1434 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Töltött rizspuding
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
bevásárlólista