Mangós gombóc

| , Mangós gombóc receptek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A szóráshoz:
ízlés szerint porcukor
ízlés szerint fahéj
A tésztához:
40 dkg liszt
másfél dl tej
másfél dl víz
1 evőkanál porcukor
2 teáskanál sütőpor
A töltelékhez és a mártáshoz:
1 db érett mangó
10 dkg konzerv licsi
4 evőkanál narancslé

Elkészítés:

1. A tésztához a porcukrot és a sütőport tálba tesszük. Felöntjük a tejjel és a vízzel, majd jól elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet és lágy tésztává dolgozzuk. Meleg helyen 60 percet pihentetjük.

2. A töltelékhez a mangót meghámozzuk, húsát leválasztjuk a magról, majd kockára vágjuk (1. kép). A felét a mártáshoz félretesszük.

3. A lecsöpögtetett licsit felaprítjuk, a mangóhoz adjuk, belekeverjük a darált mandulát is. 20 percig állni hagyjuk.

4. A mártáshoz a félretett mangót a narancslével összeturmixoljuk (2. kép).

5. A tésztát 16 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán 7 cm-es körökké nyújtjuk.

6. A tésztakörök közepére 1-1 teáskanál tölteléket teszünk (3. kép), majd ráhajtjuk a tésztát és felül összenyomjuk. Végül tenyerünkben gombóccá formáljuk.

7. A gombócokat párolóedény betétjére (vagy bambusz gőzölőedénybe) tesszük és lefedve 20-25 percig gőzöljük.

8. A szitáról levéve előmelegített tányérra tesszük. Porcukorral és fahéjjal megszórjuk. Mangómártással tálaljuk.

Mangós gombóc Mangós gombóc Mangós gombóc
Mangós gombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1195 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Mangós gombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
vegetáriánus ételek