Üvegtészta rákkal

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg üvegtészta
1 csipet barna cukor
1 darabka 1 cm-es, friss gyömbérgyökér
1 fej hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál kukoricaliszt
másfél dl halalaplé
2 evőkanál világos szójaszósz
1 db narancs leve
2 teáskanál fehérborecet
2 teáskanál víz
1 evőkanál olaj
A díszítéshez:
ízlés szerint narancs

Elkészítés:

1. 1 A tésztát bő, forrásban lévő vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük.

2. Az olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért. Fél percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a rákot (1. kép). 2-3 percig kevergetve pirítjuk. Szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.

4. Hozzáadjuk a csíkokra vágott kétféle paprikát és a felszeletelt hagymát (2. kép). 2 percig kevergetve pirítjuk. Felöntjük a halalaplével. Szójaszósszal, narancslével, fehérborecettel, cukorral ízesítjük.

5. Visszatesszük a rákot (3. kép) és 8-10 percig főzzük.

6. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük és a lébe rakjuk. Visszatesszük a tésztát és 2 perc alatt összemelegítjük. Előmelegített tálba tesszük, narancskarikával díszítve tálaljuk.

Üvegtészta rákkal Üvegtészta rákkal Üvegtészta rákkal
Narancs helyett citrommal vagy zöldcitrommal is készíthető.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Üvegtészta rákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3228 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Üvegtészta rákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
lexikon