Bárányhúsos rizsmetélt

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárányhúsos rizsmetélt
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg rizsmetélt
45 dkg báránycomb
2 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 és fél dl marhahúsleves
3 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál mogyoróolaj
néhány csepp chiliszósz
A díszítéshez:
ízlés szerint piros chilipaprika

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük.

2. Az olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott húst és 3-5 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép). További 2 percig kevergetve pirítjuk.

4. Szójaszósszal, húslevessel, néhány csepp chilimártással ízesítjük (2. kép), 3-4 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.

5. Beletesszük a tésztát (3. kép) és 1-2 perc alatt összemelegítjük. Előmelegített tálba tesszük és csíkokra vágott piros chilivel megszórva, azonnal kínáljuk.

Bárányhúsos rizsmetélt Bárányhúsos rizsmetélt Bárányhúsos rizsmetélt
A chilimártás nagyon csípős mártás, amelyet chilipaprikából, ecetből, sóból és cukorból készítenek. Módjával használjuk! Cseresznyepaprika-krémmel helyettesíthetjük.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Bárányhúsos rizsmetélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1024 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Bárányhúsos rizsmetélt
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
lexikon