Bárányhúsos rizsmetélt



Elkészítés:
1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben 1 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük.
2. Az olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott húst és 3-5 percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a felszeletelt póréhagymát és a zúzott fokhagymát (1. kép). További 2 percig kevergetve pirítjuk.
4. Szójaszósszal, húslevessel, néhány csepp chilimártással ízesítjük (2. kép), 3-4 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
5. Beletesszük a tésztát (3. kép) és 1-2 perc alatt összemelegítjük. Előmelegített tálba tesszük és csíkokra vágott piros chilivel megszórva, azonnal kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Marhahúsalaplé

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).
2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).
3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.