Savanyú tojásleves

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 5 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Eszközök: fazék, tűzhely
Eljárások: főzés, rántás
Adag: 4 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl tejföl
4 db tojás
2 dkg zsír
2 dkg liszt
ízlés szerint
igény szerint babérlevél
igény szerint pirospaprika

Elkészítés:

Zsírt forrósítunk és kellő mennyiségű liszttel szép piros rántást készítünk. Pirospaprikát teszünk bele, majd hideg vízzel felengedjük. Fűszerezzük babérlevéllel, sóval, pici cukorral, majd lassú tűznél hagyjuk 10-15 percig forrni. A nyers tojásokat vigyázva eresztjük bele, hogy lehetőleg ne főjenek teljesen szét. Tejföllel tálaljuk.

Savanyú tojásleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1369 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Fűszerek könyve
Fűszerek könyve
(Mezőgazdasági Kiadó, 1985)

bővebben...
Kép nélkül
Savanyú tojásleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Fűszerek könyve
Fűszerek könyve
(Mezőgazdasági Kiadó, 1985)

bővebben...
lexikon