Gombás-húsos pirított tészta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gombás-húsos pirított tészta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg tojásos hosszúmetélt
35 dkg sertéskaraj
22 dkg laskagomba
4 db paradicsom
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ dl húsleves
2 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál mogyoróolaj
A díszítéshez:
igény szerint petrezselyem

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük.

2. 1 evőkanál mogyoróolajat wokban megforrósítunk.

3. Beletesszük a tésztát (1. kép) és 1-2 percig kevergetve pirítjuk.

4. A tésztát szűrőkanállal kivesszük és félretesszük.

5. A maradék olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott húst és 4-5 percig kevergetve pirítjuk.

6. Hozzáadjuk a cikkekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. 2 percig kevergetve pirítjuk.

7. Hozzáadjuk a lehéjazott, felnegyedelt paradicsomot, a felszeletelt laskagombát (2. kép) és további 2 percig sütjük. Szójaszósszal, húslevessel ízesítjük, 1 percig főzzük. Beletesszük a tésztát (3. kép) és 1-2 perc alatt összemelegítjük.

8. Előmelegített tálba tesszük és frissen vágott petrezselyemmel megszórva, azonnal kínáljuk.

Gombás-húsos pirított tészta Gombás-húsos pirított tészta Gombás-húsos pirított tészta
Ropogósabb lesz a tészta, ha a wokba kétszeres mennyiségű olajat öntünk és 4-5 percig sültük.

Csirke alapleves

Kép nélkül
75 dkg csirkecsont
40 dl víz
1 csokor bouquet garni
6 szem bors
1 db kockára vágott zeller
1 szál kockára vágott sárgarépa
1 nagyobb fej kockára vágott vöröshagyma

1. A csirkecsontot és a farhátat apróra vágjuk, és a kockára vágott vöröshagymával, sárgarépával, zellerdarabbal együtt fazékba rakjuk. A borssal és a bouquet garnival fűszerezzük, (1. kép) és felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és 2-3 óráig kis lángon főzzük. A tetején képződő habot szűrőlapáttal időnként leszedjük (2. kép). Utána sűrű szűrőn átszűrjük, és kihűlni hagyjuk.

3. Egy éjjelen át hideg helyen állni hagyjuk, majd papírtörlővel a tetején képződött zsírt leszedjük (3. kép).

4. A levest félliternyire beforraljuk, és formába, esetleg a jégkockatartóba töltve megfagyasztjuk. Ahhoz, hogy 20 deciliter levest kapjunk, 15 deciliter vízzel fel kell hígítani.

Gombás-húsos pirított tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1543 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Gombás-húsos pirított tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
ételfotó