Chow mein



Elkészítés:
1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. Összekeverjük 1 evőkanál mogyoróolajjal (1. kép).
2. A maradék olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott húst és 4-5 percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, a felszeletelt szárzellert és sárgarépát (2. kép). 3-4 percig kevergetve pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért. További fél percig kevergetve pirítjuk.
5. Szójaszósszal, chilimártással, cukorral és fehérborral ízesítjük. 1 percig főzzük.
6. Beletesszük a tésztát (3. kép) és 1-2 perc alatt összemelegítjük. Előmelegített tálba tesszük és azonnal kínáljuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Chiliszósz

A durvára darált szárított chilipaprikát és a földarabolt sárgabarackot a többi alapanyaggal összekeverjük egy serpenyőben, majd felforraljuk. Ezután lassú tűzön 5-6 percig főzzük, vagy addig, amíg a szósz besűrűsödik. Lehűtjük és tálaljuk.