Chow mein

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Chow mein
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg tojásos hosszúmetélt
45 dkg bélszín
2 szál szárzeller
1 szál sárgarépa
1 csomó zöldhagyma
1 darabka friss gyömbérgyökér
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál száraz fehérbor
1 teáskanál barnacukor
4 evőkanál mogyoróolaj
néhány csepp chiliszósz

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük. Összekeverjük 1 evőkanál mogyoróolajjal (1. kép).

2. A maradék olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a csíkokra vágott húst és 4-5 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, a felszeletelt szárzellert és sárgarépát (2. kép). 3-4 percig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért. További fél percig kevergetve pirítjuk.

5. Szójaszósszal, chilimártással, cukorral és fehérborral ízesítjük. 1 percig főzzük.

6. Beletesszük a tésztát (3. kép) és 1-2 perc alatt összemelegítjük. Előmelegített tálba tesszük és azonnal kínáljuk.

Chow mein Chow mein Chow mein
Sokfele zöldséggel készíthető. Szép tarka lesz az étel, ha piros húsú paprikát, hosszában félbevágott bébikukoricát és brokkolirózsát használunk fel hozzá.

Chiliszósz

Chiliszósz
2.5 dkg szárított chilipaprika
5 dkg szárított sárgabarack
1 kiskanál kukoricaliszt
2.5 dl fehér ecet
1 kiskanál
1 kiskanál kristálycukor

A durvára darált szárított chilipaprikát és a földarabolt sárgabarackot a többi alapanyaggal összekeverjük egy serpenyőben, majd felforraljuk. Ezután lassú tűzön 5-6 percig főzzük, vagy addig, amíg a szósz besűrűsödik. Lehűtjük és tálaljuk.

Chow mein
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1690 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Chow mein
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
cikkek