Füstölt lazacos palacsintatekercsek

| Halas tekercsek receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 60 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Füstölt lazacos palacsintatekercsek
Adag: 3 főre (9 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 és fél dkg krémsajt
6 dkg szeletelt füstölt lazac
evőkanál tormaszósz
¼ teáskanál citromlé
A palacsintatésztához:
3 ¾ dkg liszt
teáskanál szezámmag-olaj
A szóráshoz:
ízlés szerint zöldfűszer
vagy
ízlés szerint finomra vágott metélőhagyma

Elkészítés:

1. A palacsintatésztához 1 dl vizet felforralunk. A lisztet egy villa segítségével lassan a vízbe keverjük, lágy masszát kell kapnunk. Belisztezett gyúródeszkára fordítjuk és 5 perc alatt sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Lefedve 15 percet pihentetjük.

2. A tésztát 6 részre osztjuk, kis cipókat formálunk belőlük. Az egyik cipót laposra nyomjuk, kevés szezámolajjal megkenjük, majd befedjük egy másik ellapított cipóval. Kb. 20 cm átmérőjű, milliméter vékony lappá nyújtjuk.

3. Egy serpenyőt közepes lángon felforrósítunk, a palacsintát beletesszük, addig sütjük, amíg a tészta felhólyagzik (kb. 1 perc). Megfordítjuk, és a másik oldalát még 30-40 másodpercig sütjük. A palacsintát tálra csúsztatjuk, rögtön szétválasztjuk a két réteget egymástól. Hasonlóképpen dolgozzuk fel a többi cipócskát is. A kisütött palacsintákat egymásra fektetjük, a tálat pedig nedves konyharuhával letakarjuk, hogy a palacsinták ne száradjanak ki.

4. A krémsajtot egy tálkában fellazítjuk, majd a tormakrémmel és a citromlével simára keverjük.

5. Az egyik palacsintát a munkafelületre fektetjük, a krémsajttal vékonyan megkenjük, egy keskeny szelet füstölt lazacot terítünk rá, majd amilyen szorosan csak lehet, feltekerjük. Frissen tartó fóliába csavarjuk, félretesszük. A műveletet a többi palacsintával is elvégezzük, a tekercseket legalább 60 percre hidegre tesszük.

6. Közvetlenül a tálalás előtt levágjuk a tekercsek végét, majd 1,5 cm széles csigákat vágunk belőlük. A csigákba fogvájót szúrunk. Kevés metélőhagymát vagy más apróra vágott zöldfűszert szórunk a kis tekercsekre, és tálra rendezzük.

A palacsintát elkészíthetjük korábban, és a mélyhűtőben tárolhatjuk. Amikor szükségünk van rá, hőálló tálban gőz fölé tesszük - így a tészta hamar felenged.
Az elkészített palacsintákat tetszőleges töltelékkel, például fűszeres sajtkrémmel is feltekerhetjük.
A delikát ínyencségnek számító tormás-füstölt lazacos palacsintatekercsek.
Füstölt lazacos palacsintatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3511 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Füstölt lazacos palacsintatekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
tippek, fortélyok