Füstölt halas burgonyakrokettek

Adag: 7 főre (28 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg hámozott, darabolt burgonya
10 és fél dkg darabolt füstölt lazac
vagy
10 és fél dkg darabolt füstölt pisztráng
vagy
10 és fél dkg darabolt füstölt tőkehalfilé
10 és fél dkg zsemlemorzsa
evőkanál földimogyoró-olaj
2 db tojás
4 és ¼ dkg liszt
1 teáskanál
1 és ⅓ dkg vaj
evőkanál olívaolaj
1 és ⅓ gerezd zúzott fokhagyma
dl zsíros créme double
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A meghámozott burgonyát egyforma darabokra vágjuk. Közepes méretű főzőedénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és megsózzuk. Felforraljuk, majd kis lángon 20 perc alatt puhára főzzük.

2. A burgonyát lecsepegtetjük, szitán áttörjük vagy finom pürévé turmixoljuk. Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a reszelt szerecsendiót, megsózzuk, megborsozzuk. A keveréket tálba szedjük, hűlni hagyjuk.

3. Az olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a fokhagymát, 1 percig pirítjuk. Belekeverjük a tejszínt, és addig gyöngyöztetjük, míg a felére besűrűsödik. Az apróra vagy keskeny csíkokra vágott halat a tejszínnel együtt a burgonyás keverékhez adjuk, sóval, borssal utánaízesítjük, és az egészet alaposan kikeverjük.

4. A lisztet sóval és borssal fűszerezzük, és lapos sütőlemezre szórjuk. A felvert tojást a földimogyoró-olajjal tányérba öntjük, a zsemlemorzsát pedig nagy ív sütőpapíron terítjük szét. A burgonyamasszából tömzsi hengereket (2 x 4 cm) formázunk, majd óvatosan a fűszeres lisztbe forgatjuk. A felesleget lerázzuk róla, ezután a felvert tojásba merítjük. Lecsepegtetjük, és végül a zsemlemorzsába hempergetjük. Ha szükségesnek tűnik - mert például nagyon lágyra sikerül a krokett tésztája -, akkor a műveletet a tojásba forgatástól kezdve megismételjük. A bepanírozott kroketteket 15 percre hidegre tesszük.

5. Az olajat fritőzben vagy főzőedényben felforrósítjuk, a krokettet 3-4 adagban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat. A kroketteket kedvünknek és ízlésünknek megfelelő szósszal és egy szelet zöldcitrommal tálaljuk.

A kroketteket könnyebben meghempergethetjük a zsemlemorzsában, ha a sütőpapír széleit megemelve rázogatjuk őket.
A burgonyamassza akkor jó, ha minél szárazabb, különben a krokett összeesik, és sütés közben magába szívja az olajat.
A füstölt hallal és fokhagymával ízesített, ropogósra sütött, aranybarna kroketthez tálaláskor ki-ki ízlése szerint választhat paradicsomszószt, fokhagymás majonézt vagy már mártást.
Füstölt halas burgonyakrokettek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1336 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Füstölt halas burgonyakrokettek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
most van szezonja