Füstölt halas burgonyakrokettek

Adag: 2 főre (8 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg hámozott, darabolt burgonya
3 dkg darabolt füstölt lazac
vagy
3 dkg darabolt füstölt pisztráng
vagy
3 dkg darabolt füstölt tőkehalfilé
3 dkg zsemlemorzsa
¼ evőkanál földimogyoró-olaj
db tojás
1 és ¼ dkg liszt
1 teáskanál
dkg vaj
¼ evőkanál olívaolaj
gerezd zúzott fokhagyma
¼ dl zsíros créme double
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A meghámozott burgonyát egyforma darabokra vágjuk. Közepes méretű főzőedénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje és megsózzuk. Felforraljuk, majd kis lángon 20 perc alatt puhára főzzük.

2. A burgonyát lecsepegtetjük, szitán áttörjük vagy finom pürévé turmixoljuk. Hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a reszelt szerecsendiót, megsózzuk, megborsozzuk. A keveréket tálba szedjük, hűlni hagyjuk.

3. Az olívaolajat felforrósítjuk, beletesszük a fokhagymát, 1 percig pirítjuk. Belekeverjük a tejszínt, és addig gyöngyöztetjük, míg a felére besűrűsödik. Az apróra vagy keskeny csíkokra vágott halat a tejszínnel együtt a burgonyás keverékhez adjuk, sóval, borssal utánaízesítjük, és az egészet alaposan kikeverjük.

4. A lisztet sóval és borssal fűszerezzük, és lapos sütőlemezre szórjuk. A felvert tojást a földimogyoró-olajjal tányérba öntjük, a zsemlemorzsát pedig nagy ív sütőpapíron terítjük szét. A burgonyamasszából tömzsi hengereket (2 x 4 cm) formázunk, majd óvatosan a fűszeres lisztbe forgatjuk. A felesleget lerázzuk róla, ezután a felvert tojásba merítjük. Lecsepegtetjük, és végül a zsemlemorzsába hempergetjük. Ha szükségesnek tűnik - mert például nagyon lágyra sikerül a krokett tésztája -, akkor a műveletet a tojásba forgatástól kezdve megismételjük. A bepanírozott kroketteket 15 percre hidegre tesszük.

5. Az olajat fritőzben vagy főzőedényben felforrósítjuk, a krokettet 3-4 adagban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a felesleges olajat. A kroketteket kedvünknek és ízlésünknek megfelelő szósszal és egy szelet zöldcitrommal tálaljuk.

A kroketteket könnyebben meghempergethetjük a zsemlemorzsában, ha a sütőpapír széleit megemelve rázogatjuk őket.
A füstölt hallal és fokhagymával ízesített, ropogósra sütött, aranybarna kroketthez tálaláskor ki-ki ízlése szerint választhat paradicsomszószt, fokhagymás majonézt vagy már mártást.
A burgonyamassza akkor jó, ha minél szárazabb, különben a krokett összeesik, és sütés közben magába szívja az olajat.
Füstölt halas burgonyakrokettek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1375 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Füstölt halas burgonyakrokettek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
most van szezonja