Mini lepények kaviárral

| Kaviáros szendvics receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mini lepények kaviárral
Adag: 10-12 főre (40-45 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 dkg olvasztott, hideg vaj
¼ teáskanál
2 db szétválasztott tojás
5 dkg hajdinaliszt
7 dkg liszt
2 teáskanál kristálycukor
másfél dl langyos tej
1 csipet
vagy
1 dkg friss élesztő
A díszítéshez:
ízlés szerint kaviár
ízlés szerint kapor
vagy
ízlés szerint turbolya
ízlés szerint tejföl

Elkészítés:

1. Az élesztőt feloldjuk a langyos tejben, hozzáadjuk a cukrot, majd belekeverjük a kétféle lisztet, a tojások sárgáját és a sót. Lefedve 30 percen át meleg helyen kelesztjük. Ez idő alatt a tészta besűrűsödik és habos lesz. Belekeverjük a felolvasztott és kihűtött vajat is.

2. A tojásfehérjéből a csipet sóval lágy habot verünk, beleforgatjuk a tésztába.

3. Teflonserpenyőben, közepes lángon kevés vajat olvasztunk. Evőkanálnyi tésztahalmokat teszünk a serpenyőbe, ügyelve arra, hogy nagyjából azonos méretűek legyenek és maradjon némi hely közöttük. Amikor az apró lepények széle megszilárdul, óvatosan megfordítjuk őket. További 2-3 percig sütjük a másik oldalát is, amíg kissé barnulni kezd. A kész lepénykéket rácsra téve hagyjuk kihűlni (kicsit átfedhetik egymást, de ne rétegezzük közvetlenül egymásra őket). A műveletet addig ismételjük, míg valamennyi tészta elfogy.

4. Ha szükségesnek látjuk, egy kiszúró formával egyforma méretűre alakíthatjuk a lepényeket. Tálra rendezzük, mindegyikre kanálnyi tejfölt és kevés kaviárt halmozunk, végül a zöldfűszerrel díszítjük.

A friss élesztő maradéka, sütőpapírba csavarva, a hűtőszekrényben akár két hétig is eláll.
Ezek az étvágygerjesztően színes mini lepények, tejfölös-kaviáros rakományukkal, biztosan villámgyorsan eltűnnek majd a tálalótálról.
Száraz pezsgő illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Mini lepények kaviárral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1991 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Mini lepények kaviárral
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
pinterest