Paprikás-bazsalikomos crostini



Elkészítés:
1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A paprikát félbevágjuk, a magokat és a fehér belső részeket eltávolítjuk. Addig grillezzük a paprikát, míg a héja egészen megfeketedik és hólyagokat vet. Nejlonzacskóba csavarjuk, hűlni hagyjuk. Utána lehúzzuk a héját.
2. A paprikát keskeny szeletekre vágjuk, a bazsalikommal meg 1 evőkanál olívaolajjal tálba tesszük. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.
3. A bagetteket kb. 1,5 cm széles karikákra vágjuk. A legmagasabb hőfokra előmelegített sütőben vagy a pirítóban mindkét oldalukat megpirítjuk, a maradék olajjal megkenjük, majd fokhagymával bedörzsöljük. Mindegyikre egy kevés paprikás keveréket simítunk. Forrón, a parmezánforgáccsal díszítve tálaljuk.