Paprikás-bazsalikomos crostini

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Paprikás-bazsalikomos crostini
Adag: 4 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db hosszában félbevágott piros húsú kaliforniai paprika
½ db hosszában félbevágott zöld húsú kaliforniai paprika
2 evőkanál finomra vágott bazsalikomlevél
½ db bagett
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint forgácsolt parmezán sajt

Elkészítés:

1. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A paprikát félbevágjuk, a magokat és a fehér belső részeket eltávolítjuk. Addig grillezzük a paprikát, míg a héja egészen megfeketedik és hólyagokat vet. Nejlonzacskóba csavarjuk, hűlni hagyjuk. Utána lehúzzuk a héját.

2. A paprikát keskeny szeletekre vágjuk, a bazsalikommal meg 1 evőkanál olívaolajjal tálba tesszük. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.

3. A bagetteket kb. 1,5 cm széles karikákra vágjuk. A legmagasabb hőfokra előmelegített sütőben vagy a pirítóban mindkét oldalukat megpirítjuk, a maradék olajjal megkenjük, majd fokhagymával bedörzsöljük. Mindegyikre egy kevés paprikás keveréket simítunk. Forrón, a parmezánforgáccsal díszítve tálaljuk.

A crostini neve az olasz crosta, vagyis héj, kéreg szóból ered.
A kis, kerek pirított kenyérdarabokra a pástétomon vagy a sajton kívül - mint ebben az esetben - zöldség is kerülhet.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Paprikás-bazsalikomos crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1238 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Paprikás-bazsalikomos crostini
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
recepttár