Rokfortos krémsajt dióval

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rokfortos krémsajt dióval
Adag: 10-12 főre (40 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 és fél dkg durvára tört dióbél
6 dkg krémsajt
6 dkg fűszeres sajt
vagy
A díszítéshez:
ízlés szerint finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

1. A sütőt a legmagasabb hőfokra előmelegítjük. A diót szétterítjük egy sütőlemezen, és a sütőben 3-5 percig pirítjuk. Közben többször megrázogatjuk, hogy a diódarabkák egyenletesen piruljanak, de ne égjenek meg. Süthetjük 8-10 percen át 180 °C-os sütőben is. Félretesszük, hűlni hagyjuk.

2. A kenyérszeletekből kiszúró formával vagy hegyes késsel kb. 4 cm átmérőjű korongokat vágunk. A pirítóban mindkét oldalukat megpirítjuk, félretesszük.

3. A rokfortot kis keverőtálban villával szétnyomkodjuk, hozzáadjuk a tejszínes krémsajtot, és alaposan kikeverjük. A dió felét beleforgatjuk, majd a sajtos keveréket a pirítósokra simítjuk. A maradék dióval és petrezselyemlevélkékkel díszítjük.

Ezeket a körömnyi finomságokat tálalás előtt legfeljebb fél órával készítsük, mert különben a krém eláztatja a pirítóst.
Rokfortos krémsajt dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2216 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Rokfortos krémsajt dióval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
lexikon