Füstölt lazac-pisztráng tekercsek fekete kenyéren

Adag: 6 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg filézett füstölt pisztráng
30 dkg szeletelt füstölt lazac
30 dkg vastag szeletre vágott fekete kenyér
15 dkg krémsajt
másfél evőkanál citromlé
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt fehérbors
A díszítéshez:
ízlés szerint petrezselyemzöld
vagy
ízlés szerint turbolya

Elkészítés:

1. A pisztrángfilék bőrét lehúzzuk, a szálkákat eltávolítjuk. A filéket 8 dkg krémsajttal konyhai robotgépbe tesszük, sima péppé pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a citromlét is, és addig keverjük, míg egynemű masszát kapunk.

2. A munkafelületre nagyobb darab frissen tartó fóliát terítünk, és a füstöltlazac-szeleteket téglalap formában (15 x 20 cm), egymást részben átfedve elhelyezzük rajta. A pisztrángos-sajtos krémmel egyenletesen megkenjük, majd a lazacszeleteket a téglalap hosszanti oldala felől, a fólia segítségével feltekerjük. A tekercset újabb réteg fóliába csavarva legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém kellőképpen megdermedjen.

3. A feketekenyér-szeletekből kiszúró formával vagy hegyes késsel kb. 20 darab, 4,5 cm átmérőjű korongot vágunk ki. Mindegyiket megkenjük a maradék krémsajttal. A lazactekercset kivesszük a hűtőből, a fóliarétegeket eltávolítjuk róla, majd nagyon éles késsel kb. 20 szeletre vágjuk. Minden szelet fekete kenyérre egy-egy töltött lazacszeletet fektetünk, melyet turbolya- vagy petrezselyemlevélkével díszítünk. Végül újabb réteg frissen tartó fóliával letakarjuk, és tálalásig hidegre tesszük.

Az enyhén savanykás fekete kenyér remek kiegészítője a kétféle füstölt halból és krémes sajtból készített feltét ízének.
Füstölt lazac-pisztráng tekercsek fekete kenyéren
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2284 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Füstölt lazac-pisztráng tekercsek fekete kenyéren
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
hírlevél