Füstölt lazac-pisztráng tekercsek fekete kenyéren



Elkészítés:
1. A pisztrángfilék bőrét lehúzzuk, a szálkákat eltávolítjuk. A filéket 8 dkg krémsajttal konyhai robotgépbe tesszük, sima péppé pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a citromlét is, és addig keverjük, míg egynemű masszát kapunk.
2. A munkafelületre nagyobb darab frissen tartó fóliát terítünk, és a füstöltlazac-szeleteket téglalap formában (15 x 20 cm), egymást részben átfedve elhelyezzük rajta. A pisztrángos-sajtos krémmel egyenletesen megkenjük, majd a lazacszeleteket a téglalap hosszanti oldala felől, a fólia segítségével feltekerjük. A tekercset újabb réteg fóliába csavarva legalább fél órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém kellőképpen megdermedjen.
3. A feketekenyér-szeletekből kiszúró formával vagy hegyes késsel kb. 20 darab, 4,5 cm átmérőjű korongot vágunk ki. Mindegyiket megkenjük a maradék krémsajttal. A lazactekercset kivesszük a hűtőből, a fóliarétegeket eltávolítjuk róla, majd nagyon éles késsel kb. 20 szeletre vágjuk. Minden szelet fekete kenyérre egy-egy töltött lazacszeletet fektetünk, melyet turbolya- vagy petrezselyemlevélkével díszítünk. Végül újabb réteg frissen tartó fóliával letakarjuk, és tálalásig hidegre tesszük.