Rákhúsgolyók zöldcitromos-joghurtos majonézzel

Adag: 10 főre (30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
kevés
A rákhúsgolyókhoz:
25 dkg főtt rákhús
2 evőkanál finomra vágott zöldfűszer
25 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál zsíros créme double
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint
A sütéshez:
igény szerint olaj
A zöldcitromos-joghurtos majonézhez:
ízlés szerint zöldcitrom leve
15 dkg majonéz
2 teáskanál reszelt zöldcitromhéj
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A zöldcitromos-joghurtos majonézhez porcelántálban a zöldcitrom lereszelt héját a joghurttal elkeverjük. Hozzáadjuk a majonézt és a citrom levét ízlés szerinti mennyiségben, alaposan kikeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. Frissen tartó fóliával letakarjuk, és hidegre tesszük.

2. A rákhús golyókhoz a halfilét, (pl.: foltos tőkehal vagy közönséges nyelvhal) konyhai robotgépben pürésítjük. Hozzáadjuk a tojásfehérjét, sót, borsot, és addig keverjük a gépben, míg egyneművé válik a massza. A legalacsonyabb fokozatra állítva nagyon óvatosan a tejszínt is aláforgatjuk. A keveréket tálba tesszük, majd a tálat egy másik, jéggel megtöltött edénybe állítjuk. Beleforgatjuk a rákhúst meg a zöldfűszereket (ízlés szerint lehet kapor, metélőhagyma, petrezselyem és tárkony). A keverékből két teáskanál segítségével kis, ovális formákat szaggatunk, vagy kézzel kb. 3 cm átmérőjű golyókat formálunk. A zsemlemorzsát papírlapra szórjuk, a labdacsokat gondosan megforgatjuk benne.

3. Az olajat fritőzben vagy főzőedényben 180 °C-ra felforrósítjuk. A golyócskákat 4-6 perc alatt kisütjük. Megsózzuk, és azon melegében, a zöldcitromos-joghurtos majonézzel tálaljuk.

A sütés előtt álló golyócskák, frissen tartó fóliába csavarva, akár 24 órán át elállnak a hűtőszekrényben.
A forró, fűszeres rákhúsgolyókat ezúttal könnyed, pikáns szósszal tálaljuk. A zöldcitrom és a joghurt frissítő ellentétpárt alkot a tartalmas majonézzel.
Rákhúsgolyók zöldcitromos-joghurtos majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1404 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Rákhúsgolyók zöldcitromos-joghurtos majonézzel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
lexikon