Cérnametélt rákkal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Cérnametélt rákkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg cérnametélt
1 csomó zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál világos szójaszósz
2 teáskanál zöldcitromlé
2 evőkanál mogyoróolaj
½ teáskanál őrölt csillagánizs
A díszítéshez:
ízlés szerint zöldcitrom

Elkészítés:

1. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük (1. kép), hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük.

2. A mogyoróolajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és az őrölt csillagánizst.

3. Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott zöldhagymát és a rákot (2. kép). 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

4. Szójaszósszal, zöldcitromlével ízesítjük. Beletesszük a tésztát (3. kép) és 1 percig sütjük. Előmelegített tálba tesszük. Zöldcitrom karikával díszítve tálaljuk.

Cérnametélt rákkal Cérnametélt rákkal Cérnametélt rákkal
Garnelarákból is készíthető, de a nagyobb jobban mutat.
A metélt tészta a hosszú élet jelképe Kínában. Balszerencsét hoz, ha elvágjuk vagy eltörjük.
Cérnametélt rákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 977 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Cérnametélt rákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
cikkek