Rizsmetélt sárgababmártással

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizsmetélt sárgababmártással
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál sárgababszósz
4 evőkanál világos szójaszósz
1 szál póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
4 és fél dl tyúkhúsleves
1 teáskanál chiliszósz
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál mogyoróolaj
A díszítéshez:
ízlés szerint metélőhagyma

Elkészítés:

1. A rizsliszttésztát 15 percig meleg vízben áztatjuk Jól lecsöpögtetjük, majd konyhai ollóval rövidebb darabokra vágjuk (1. kép).

2. A mogyoróolajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a felkarikázott pórét és a zúzott fokhagymát. Fél percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a darált csirkehúst és 4-5 percig kevergetve pirítjuk, amíg a hús megsül.

4. Felöntjük a levessel. Szójaszósszal, chilimártással, sárgababmártással ízesítjük (2. kép).

5. Beletesszük a tésztát (3. kép), szezámolajjal meglocsoljuk és 4-5 percig főzzük.

6. Előmelegített tálba tesszük. Apróra vágott metélőhagymával díszítve tálaljuk.

Rizsmetélt sárgababmártással Rizsmetélt sárgababmártással Rizsmetélt sárgababmártással
Rizsliszttészta nemcsak ázsiai élelmiszerboltokban, hanem szupermarketekben is kapható.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Rizsmetélt sárgababmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1271 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Rizsmetélt sárgababmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
recept beküldése