Csirke ropogós tésztaágyon

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csirke ropogós tésztaágyon
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg kicsontozott, lebőrözött csirkemell
vagy
22 dkg tojásos cérnametélt
3 dl olaj
2 evőkanál víz
3 szál zöldhagyma
2 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál hoisin-szósz
2 evőkanál osztrigaszósz

Elkészítés:

1. A csirkemellet csíkokra vágjuk, tálba tesszük. Összekeverjük a tojásfehérjével és 2 teáskanál kukoricaliszttel. 30 percet állni hagyjuk.

2. A tésztát bő, forrásban lévő, sós vízben 2 percig előfőzzük. Leszűrjük, alaposan lecsöpögtetjük. A wokban 3 dl olajat forrósítunk. Beletesszük a tésztát, szétterítjük (1. kép) és keverés nélkül kb. 5 perc alatt ropogósra sütjük. Lapáttal megfordítjuk és a másik oldalát is ropogósra sütjük (2. kép). Előmelegített tálra tesszük és langyos sütőben melegen tartjuk. Az olajat a wokból kiöntjük.

3. A wokba beleöntjük a leves felét. Beletesszük a húst, a csíkokra vágott piros húsú paprikát, és nagy lángon 2-3 percig főzzük. Leszűrjük, a levest kiöntjük.

4. A wokot konyhai papírtörlővel kitöröljük és visszatesszük a tűzre. Beleöntjük a maradék levest. Szójaszósszal, hoisin mártással, osztrigamártással és fehérborral ízesítjük. Felforraljuk. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük és a lébe keverjük. Visszatesszük a húst, a paprikát (3. kép), és addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik (kb. 2 perc). A mártásos húst a ropogós tésztára öntjük. Felkarikázott zöldhagymával díszítve tálaljuk.

Csirke ropogós tésztaágyon Csirke ropogós tésztaágyon Csirke ropogós tésztaágyon

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csirke ropogós tésztaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1450 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Csirke ropogós tésztaágyon
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
facebook