Nyers zöldségfalatkák mártogatóval



Elkészítés:
1. A tejfölös mártogatóhoz a hozzávalókat egy tálban alaposan kikeverjük. Tálalás előtt legalább 1 órára behűtjük.
2. Villával vagy tompa késsel díszítőcsíkokat húzunk a kígyóuborka héjába, majd kb. fél cm-es karikákra szeljük. A zellert és a paprikát 5-8 cm hosszú csíkokra vágjuk. A brokkolit, a kukoricát, a cukorborsót és a sárgarépát 1 percig forrásban lévő vízbe tesszük, lecsepegtetjük, hideg vízben lehűtjük, majd újra lecsepegtetjük, vagyis blansírozzuk. A brokkolit rózsákra szedjük, vastag szárukat levágjuk, azokra nem lesz szükségünk. A rózsákat falatnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket gusztusosan tálra rendezzük, nedves papírtörlővel betakarjuk, frissen tartó fóliával befedjük, és tálalásig hidegre tesszük.
3. A zöldfűszeres mártogatóhoz a mustárt tálba tesszük, az ecetet belekeverjük. Az olajat folyamatos keverés mellett lassan belecsorgatjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott friss fűszereket is. Sóval, borssal ízesítjük. A mártogatókat külön tálkákban kínáljuk a zöldségek mellé.