Nyers zöldségfalatkák mártogatóval

Elkészítési idő: 95 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nyers zöldségfalatkák mártogatóval
Adag: 8-10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 nagyobb karikára vágott kígyóuborka
2 szál csíkokra vágott szárzeller
1 db csíkokra vágott piros húsú kaliforniai paprika
1 db csíkokra vágott sárga kaliforniai paprika
1 db rózsáira bontott brokkoli
12 cső kukorica
12 db zsenge sárgarépa
A tejfölös mártogatóhoz:
1 teáskanál tejszínes tormakrém
¼ teáskanál zelleres só
½ teáskanál Worcestershire szósz
2 és fél dkg reszelt parmezán sajt
2 és fél dl tejföl
2 evőkanál majonéz
½ teáskanál dijoni mustár
A zöldfűszeres mártogatóhoz:
½ evőkanál finomra vágott tárkony
2 és fél dl olívaolaj
½ evőkanál finomra vágott metélőhagyma
½ evőkanál finomra vágott petrezselyem
4 evőkanál vörösborecet
2 evőkanál dijoni mustár
½ evőkanál finomra vágott bazsalikom
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A tejfölös mártogatóhoz a hozzávalókat egy tálban alaposan kikeverjük. Tálalás előtt legalább 1 órára behűtjük.

2. Villával vagy tompa késsel díszítőcsíkokat húzunk a kígyóuborka héjába, majd kb. fél cm-es karikákra szeljük. A zellert és a paprikát 5-8 cm hosszú csíkokra vágjuk. A brokkolit, a kukoricát, a cukorborsót és a sárgarépát 1 percig forrásban lévő vízbe tesszük, lecsepegtetjük, hideg vízben lehűtjük, majd újra lecsepegtetjük, vagyis blansírozzuk. A brokkolit rózsákra szedjük, vastag szárukat levágjuk, azokra nem lesz szükségünk. A rózsákat falatnyi darabokra vágjuk. A zöldségeket gusztusosan tálra rendezzük, nedves papírtörlővel betakarjuk, frissen tartó fóliával befedjük, és tálalásig hidegre tesszük.

3. A zöldfűszeres mártogatóhoz a mustárt tálba tesszük, az ecetet belekeverjük. Az olajat folyamatos keverés mellett lassan belecsorgatjuk, majd hozzáadjuk a finomra vágott friss fűszereket is. Sóval, borssal ízesítjük. A mártogatókat külön tálkákban kínáljuk a zöldségek mellé.

A friss zöldségfélék színes kavalkádja többféle mártogatóval ideális nyári fogás.
Nyers zöldségfalatkák mártogatóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 19071 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Nyers zöldségfalatkák mártogatóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
könyvek