Pirított tészta rákkal

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Pirított tészta rákkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg nyers garnélarák
vagy
22 dkg spagetti
2 szelet füstölt sonka
1 csomó zöldhagyma
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál rizsbor
2 evőkanál hoisin-szósz
másfél dl halalaplé
2 evőkanál zöldcitromlé
4 evőkanál olaj
½ teáskanál kínai ötfűszer-por
A díszítéshez:
igény szerint metélőhagyma

Elkészítés:

1. A rizsliszttésztát bő, forrásban lévő, sós vízben 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük.

2. Két evőkanál olajat wokban felforrósítunk.

3. Beletesszük a felkarikázott hagymát és a csíkokra vágott sonkát. 1 percig kevergetve pirítjuk.

4. Meghintjük a kínai ötfűszer-keverékkel (1. kép) és további fél percig kevergetve pirítjuk.

5. Beletesszük a rizsliszttésztát. Felöntjük a halalaplével (2. kép) és keverés nélkül 2-3 percig főzzük. A tésztát szűrőkanállal kiemeljük és melegen tartjuk.

6. A maradék olajat másik wokban felforrósítjuk. Beletesszük a nyers garnélarákot, a zúzott fokhagymát és a felkarikázott zöldhagymát (3. kép). 1 percig kevergetve pirítjuk.

7. Felöntjük a szójaszósszal, a hoisin mártással, a kínai rizsborral és a zöldcitromlével. Jól összekeverjük. Visszatesszük a tésztát, összemelegítjük és előmelegített tálba tesszük. Apróra vágott metélőhagymával díszítve tálaljuk.

Pirított tészta rákkal Pirított tészta rákkal Pirított tészta rákkal
Ha nincs nyers rák, konzervből is készíthető. Ezt azonban csak a 7. lépésben tegyük az ételbe, jól lecsöpögtetve. Annyi hő épp elég a főtt ráknak, ameddig átmelegszik.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Pirított tészta rákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3123 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Pirított tészta rákkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
lexikon