Pirított tészta zöldségekkel

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
35 dkg tojásos spagetti
1 szál sárgarépa
1 szál szárzeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kukoricaliszt
másfél dl zöldségleves
2 evőkanál mogyoróolaj
1 evőkanál világos szójaszósz
2 teáskanál víz
½ teáskanál őrölt csillagánizs
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A tojásos spagettit bő, forrásban lévő, sós vízben 2 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsöpögtetjük.

2. A mogyoróolajat wokban felforrósítjuk, már majdnem füstöljön. A tüzet mérsékeljük. Beletesszük a felszeletelt hagymát, a zúzott fokhagymát és az őrölt csillagánizst. Fél percig kevergetve pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát és sárgarépát, a felszeletelt szárzellert, a brokkolirózsát és a lecsöpögtetett konzerv bambuszrügyet (1. kép). 2 percig kevergetve pirítjuk.

3. Felöntjük a levessel (2. kép) és a szójaszósszal. Kis lángon 5 percig főzzük.

4. Másik wokban bő olajat forrósítunk. Közben a lecsöpögtetett tésztából 1-2 villányi adagot kiveszünk és a villa segítségével feltekerjük. Az így kialakított fészkeket kettesével óvatosan az olajba csúsztatjuk (3. kép). Ropogósra sütjük, egyszer megfordítjuk. Szűrőkanállal kiemeljük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

5. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük. A zöldségekre öntjük. Addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik (kb. 1 perc).

6. A ropogós tésztafészkeket előmelegített-tálra tesszük és ráhalmozzuk a mártásos zöldségeket.

Pirított tészta zöldségekkel Pirított tészta zöldségekkel Pirított tészta zöldségekkel
A tészta ne legyen nedves, amikor az olajba tesszük, különben a forró olaj kispriccel.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Pirított tészta zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1471 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Pirított tészta zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
vegetáriánus ételek