Rizses csirketál

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Rizses csirketál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb kicsontozott, lebőrözött csirke
15 dkg csiperkegomba
1 darabka friss, 1 cm-es gyömbérgyökér
1 csipet
2 evőkanál világos szójaszósz
8 és fél dl tyúkhúsleves
2 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál száraz fehérbor
2 teáskanál barna cukor
2 evőkanál olaj
1 teáskanál szezámolaj
A díszítéshez:
igény szerint metélőhagyma

Elkészítés:

1. A rizst a szokásos módon, sós vízben megfőzzük. A csirkehúst kockára vágjuk.

2. Tálban összekeverjük a kétféle szójaszószt a száraz fehérborral és a barna cukorral (1. kép).

3. A mártást a csirkére öntjük, jól beleforgatjuk (2. kép). 30 percet állni hagyjuk.

4. A tyúkhúslevest lábosba tesszük és felforraljuk.

5. Beletesszük a húst a páclével együtt. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt gombát, a lecsöpögtetett vízigesztenyét, a csíkokra vágott zöldpaprikát és a brokkolirózsákat. Frissen reszelt gyömbérrel ízesítjük.

6. Fedő alatt, kis lángon 25-30 perc alatt megpároljuk. Hozzáadjuk a rizst (3. kép) és összemelegítjük.

7. Előmelegített tálba tesszük és metélőhagymával díszítve, azonnal tálaljuk.

Rizses csirketál Rizses csirketál Rizses csirketál
Csirke helyett sertéshúsból is készíthető. Autentikusabb lesz az étel, ha csiperkegomba helyett szárított kínai gombát használunk hozzá.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Rizses csirketál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1777 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Rizses csirketál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
ételfotó