Hagymával töltött tortácskák

Adag: 6 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
másfél dl zsíros créme double
4 db tojás
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint
A hagymatöltelékhez:
2 fej finomra vágott vöröshagyma
3 dkg vaj
1 kis darab babérlevél
2 szál kakukkfű
1 csipet
A tésztalaphoz:
4 dkg kockára vágott vaj
20 dkg liszt
¼ teáskanál

Elkészítés:

1. Két darab, 12 rekeszes kis sütőformát (vagy 24 kicsi formát) kivajazunk.

2. A tésztához a lisztet a sóval tálba szitáljuk. A kockára vágott vajat kézzel elmorzsoljuk a lisztben. Egyszínű, egyenletesen morzsás állagú keveréket kell kapnunk. A közepébe mélyedést nyomunk, beleöntjük a tojássárgáját és 4 evőkanál vizet. Alaposan összedolgozzuk, jól átgyúrjuk és a rugalmas tésztából cipót formázunk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, kb. 20 percre hidegre tesszük.

3. A hagymatöltelékhez a vajat serpenyőben megolvasztjuk. Hozzáadjuk a hagymát, a babérlevéllel, a kakukkfűvel és a sóval együtt. A serpenyőt befedjük, és a hagymát, kis lángon, 15 percig sütjük-pároljuk, míg jól megbarnul. A babérlevelet és a kakukkfüvet kidobjuk, a hagymát pedig félretesszük, amíg kihűl.

4. A tésztát 2 mm vastagra nyújtjuk, és 5 percre hidegre tesszük. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztából 24 darab, a sütőforma aljánál kicsit nagyobb kört kiszúrunk. Minden sütőformába beleillesztünk egy-egy tésztalapot, finoman belenyomkodjuk. 10 percre visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy kellőképpen lehűljön. A tejszínt a tojással meg a tojássárgájával elkeverjük, a szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük.

5. A hagymatölteléket elosztjuk a formákban, megkenegetjük a tojásos-tejszínes keverékkel. A sütőben 12-15 perc alatt barnára sütjük. Amint elkészültek, a tortácskákat kiemeljük a formákból, és forrón tálaljuk.

Ha a tortácskákat inkább a gombás töltelékkel készítenénk, akkor 3 dkg vajat megolvasztunk, majd rádobunk 3 finomra aprított mogyoróhagymát, és a vajon megpároljuk (kb. 3 perc). 20 dkg felaprított gombát 1 evőkanál citromlével meglocsolunk, a mogyoróhagymához adjuk, további 10 percig együtt pároljuk. A tölteléket félretesszük, hűlni hagyjuk. A továbbiakban a recept szerint járunk el.

A hagymával töltött tortácskák elkészítéséhez félkész omlóstészta-alapot is használhatunk.
Az elkészítéshez természetesen félkész omlóstészta-alapot is használhatunk.
Hagymával töltött tortácskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1736 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Hagymával töltött tortácskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
hírlevél