Vizes zsemle

| Vizes zsemle receptek
Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kép nélkül
Adag: 1 darab
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg finomliszt
40 dkg rétesliszt
1 teáskanál
1 diónyi margarin
1 db tojás
2 dkg élesztő
2 db közepes méretű burgonya

Elkészítés:

Az élesztőt kevés langyos vízzel és liszttel pépessé keverjük, majd kovásszá érleljük. A liszteket a sóval egy mély tálban összekeverjük, a közepébe alakított mélyedésbe tesszük a főtt, áttört burgonyát, a megkelt kovászt és a felolvasztott margarint. Langyos vízzel kissé keményebb rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva a duplájára kelesztjük, majd ismét átdagasztjuk és megkelesztjük.

Lisztezett deszkán hengerré sodorjuk, és attól függően, hogy mekkora zsemléket akarunk, 15-20 egyenlő nagyságú golyóvá formázzuk.

Kikent sütőlemezre, egymástól 3-4 centiméterre helyezzük a zsemléket és letakarva 30 percet pihentetjük.

A tetejét bekenjük egy evőkanál vízzel elkevert tojássárgájával és 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 20 perc múlva 150 fokra mérsékeljük a tüzet és még 30 percig sütjük.

Vizes zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2625 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi pékség
Házi pékség
(Aranyhal Kiadó, 2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen vállalják a régi, sütőkemencés módon. Meg aztán ugyan kinek van ideje munka mellett hetente több kiló lisztből... bővebben...
Kép nélkül
Vizes zsemle
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Lefotóztam!
Ha készítettél fotót róla, töltsd fel itt!

Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi pékség
Házi pékség
(Aranyhal Kiadó, 2001)

A mai gyerekek talán nem is nagyon hallottak róla, hiszen a kenyérsütés fáradságos munkáját ma már kevesen vállalják a régi, sütőkemencés módon. Meg aztán ugyan kinek van ideje munka mellett hetente több kiló lisztből... bővebben...
bevásárlólista