Lazacpástétom

Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
16 dkg szobahőmérsékletű vaj
12 dkg szeletelt, apróra vágott füstölt lazac
30 dkg lebőrözött, filézett lazacfilé
6 evőkanál natúr joghurt
2 teáskanál citromlé
4 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A friss lazacot serpenyőbe tesszük, pici vízzel vagy zsiradékkal 8-10 percig pároljuk, majd tiszta konyharuhán vagy papírtörlőn leszárogatjuk.

2. A füstölt lazacot a vajjal - villa vagy habverő segítségével, amennyire lehetséges - sima masszává keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot, a citromlét és a metélőhagymát. Alaposan kikeverjük, ízlés szerint sóval-borssal fűszerezzük, majd félretesszük.

3. A párolt lazacot villával nagyobb darabokra szedjük, a füstölt lazacos keverékhez adjuk, alaposan összedolgozzuk. Tálkába szedjük, és 60 percre behűtjük. Pirított kenyér- vagy baguette szeletekkel tálaljuk.

A pástétomot friss lazac helyett három-négy (kb. 15 dkg/db) friss (lehúzott bőrű) makrélafilével is elkészíthetjük. Ebben az esetben a füstölt lazacot ugyanolyan mennyiségű füstölt makrélával, a citromlét pedig egy zöldcitrom kipréselt levével helyettesítsük.
Ez a pástétom friss és füstölt lazaccal készül. Hasonlóan, mint a klasszikus francia rilette, amihez viszont apróhúst használunk fel.
Lazacpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5222 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Lazacpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
tippek, fortélyok