Csirkemájpástétom



Elkészítés:
1. Serpenyőbe teszünk 3 dkg vajat, hozzáadjuk a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Lefedve, lassú tűzön, üvegesre pároljuk.
2. A májat, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a fűszerkeveréket a hagymához keverjük, megsózzuk, borsozzuk. 3 percig pirítjuk, míg a máj közepe még éppen rózsaszínes. 15 percre félretesszük, hogy kihűljön.
3. A kakukkfüvet és a babérlevelet kivesszük, majd a májas keveréket konyhai robotgépben pürésítjük. Ha szükséges, még szitán is áttörhetjük. A maradék vajat fakanállal belekeverjük, majd hozzáadjuk a konyakot vagy portói bort. A tejszínt vagy a tejfölt óvatosan beleforgatjuk, sóval, borssal ízlés szerint utánaízesítjük. Tálkába szedjük és pirított kenyérrel kínáljuk.