Csirkemájpástétom

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg darabolt csirkemáj
12 dkg szobahőmérsékletű vaj
2 szem apróra vágott mogyoróhagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 szál kakukkfű
1 nagy csipet reszelt szerecsendió
1 nagy csipet őrölt fahéj
1 nagy csipet őrölt szegfűszeg
1 evőkanál konyak
vagy
1 evőkanál portói bor
2 evőkanál tejszín
vagy
2 evőkanál tejföl
ízlés szerint őrölt feketebors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Serpenyőbe teszünk 3 dkg vajat, hozzáadjuk a mogyoróhagymát és a fokhagymát. Lefedve, lassú tűzön, üvegesre pároljuk.

2. A májat, a kakukkfüvet, a babérlevelet és a fűszerkeveréket a hagymához keverjük, megsózzuk, borsozzuk. 3 percig pirítjuk, míg a máj közepe még éppen rózsaszínes. 15 percre félretesszük, hogy kihűljön.

3. A kakukkfüvet és a babérlevelet kivesszük, majd a májas keveréket konyhai robotgépben pürésítjük. Ha szükséges, még szitán is áttörhetjük. A maradék vajat fakanállal belekeverjük, majd hozzáadjuk a konyakot vagy portói bort. A tejszínt vagy a tejfölt óvatosan beleforgatjuk, sóval, borssal ízlés szerint utánaízesítjük. Tálkába szedjük és pirított kenyérrel kínáljuk.

A pástétomot előre is elkészíthetjük, és a hűtőben tárolhatjuk. Ügyeljünk arra, hogy ne közvetlenül a hűtőszekrényből tegyük az asztalra, mert szobahőmérsékleten legalább fél órára van szükség ahhoz, hogy a pástétom elérje a kívánt lágy állagát.
Pirítós kenyérre kenve remek.
Az egyszerűen elkészíthető pástétom ízét tovább fokozhatjuk, ha csirkemáj helyett kacsamájat használunk.
Csirkemájpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1996 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Csirkemájpástétom
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
google+