Sajttal töltött gombafejek

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajttal töltött gombafejek
Adag: 4-6 főre (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg csiperkegomba
15 dkg krémsajt
1 gerezd kis méretű, félbevágott fokhagyma
2 evőkanál finomra vágott zöldfűszer
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
A díszítéshez:
ízlés szerint finomra vágott turbolya
vagy
ízlés szerint finomra vágott petrezselyemzöld
vagy
ízlés szerint zöldjével fokhagyma

Elkészítés:

1. A gombafejeket kézzel megtisztítjuk, vagy puha törlőkendővel óvatosan ledörzsöljük. A gomba tönkjét kivesszük, ezt nem használjuk fel.

2. A felezett fokhagymagerezdet kis főzőedénybe tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd felforraljuk. Három percig gyöngyöztetjük, azután leszűrjük, lecsepegtetjük a gerezdeket. Fokhagymapréssel kisebb keverőtálba nyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a krémsajtot, a zöldfűszer-keveréket és a citromlét, majd simára keverjük. Sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük.

3. A keveréket csillagbetéttel ellátott nyomózsákba szedjük, és a gombafejeket egymás után megtöltjük. Alakítsunk ki szép mintázatot, de nyomózsák híján teáskanállal is dolgozhatunk.

4. A megtöltött gombafejeket tálra rendezzük, frissen tartó fóliával lazán lefedjük, és behűtjük. Tálaláskor a gombafejeket a turbolya- vagy petrezselyemlevéllel, illetve a fokhagyma zöldjével megszórjuk. Ha valamivel színesebb díszítésre vágyunk, apró paradicsomkockákat is ültethetünk a töltött gombafejek tetejére.

A szép tálalás érdekében a töltéshez érdemes csillagcsőrös nyomózsákot használni.
Az ízletes, fűszeres sajtkrémmel töltött tömör, nyers fejek egy szempillantás alatt elkészülnek.
Sajttal töltött gombafejek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3759 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Sajttal töltött gombafejek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
bevásárlólista