Lazac-avokádó tekercsek

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető drága
Lazac-avokádó tekercsek
Adag: 8 főre (32 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ db kimagozott, félbevágott avokádó
30 dkg szeletelt füstölt lazac
16 db főtt, tisztított garnélarák
1 evőkanál citromlé
A díszítéshez:
ízlés szerint friss kapor
ízlés szerint vörös kaviár

Elkészítés:

1. A lazacszeletekből nagy lapokat (kb. 3 x 5 cm) vágunk. A félbevágott avokádókat kettévágjuk, a gyümölcs héját lehúzzuk. A negyed avokádódarabokat hosszában még négy-öt szeletre hasítjuk, majd mindegyiket megfelezzük. Üveg- vagy porcelántálba tesszük, a citromlével meglocsoljuk.

2. Mindegyik lazacszeletbe egy-egy darab avokádót vagy garnélát burkolunk. A tekercseket tálra rendezzük, és kevés kaviárral meg kaporral díszítve kínáljuk.

A tekercseket néhány órával korábban is elkészíthetjük. Tálalásig frissen tartó fóliával befedve, hűtőszekrényben tartjuk.
A kis tekercsek fáradság nélkül, gyorsan elkészülnek.
Ügyeljünk arra, hogy kizárólag friss alapanyagokat használjunk.
Aromatikus, száraz, vegetális ízzel rendelkező, nem fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz pezsgő illik hozzá.
Lazac-avokádó tekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2428 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
Lazac-avokádó tekercsek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Partifalatok Partifalatok
(Vince Kiadó, 2007)

Lepje meg vendégeit ízletes finomságokkal, melyek a szemet is gyönyörködtetik. Ázsiai tavaszi tekercsek vagy csirkenyárs, francia hagymatortácska vagy pástétomok, olasz előételek, mint a sárgadinnye pármai sonkával vagy a crostini:... bővebben...
ételfotó