Különleges pirított rizs

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Különleges pirított rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg főtt rákhús
22 dkg főtt füstölt sonka
1 darabka gyömbérgyökér
2 evőkanál olaj
2 db tojás
6 dkg zöldborsó
3 szál zöldhagyma
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál világos szójaszósz

Elkészítés:

1. A rizst a szokásos módon, sós vízben megfőzzük. A zöldborsót ugyancsak sós vízben megfőzzük. A tojásokat tálba ütjük és felverjük.

2. Az olaj felét wokban megforrósítjuk. Beleöntjük a tojást és keverés nélkül addig sütjük, amíg az alja megszilárdul. Falapáttal megfordítjuk (1. kép) és a másik oldalát is 1 percig sütjük. A tányérra csúsztatjuk.

3. A maradék olajat a wokba öntjük. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért. 30 másodpercig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a felkarikázott zöldhagymát, a lecsöpögtetett zöldborsót, a szójababcsírát, a csíkokra vágott sonkát és a főtt rákhúst (2. kép). 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

5. Beletesszük a rizst és összekeverjük. Szójaszósszal ízesítjük. További 2 percig sütjük. Előmelegített tálba tesszük.

6. A tojáslepényt feltekerjük, vékonyan felszeleteljük (3. kép) és a pirított rizsre fektetjük.

Különleges pirított rizs Különleges pirított rizs Különleges pirított rizs
Mivel ez a fogás húst is, halat is tartalmaz, zöldség étellel vagy salátával fogyasszuk.
Különleges pirított rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1594 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Különleges pirított rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
van itthon