Zöld pirított rizs

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöld pirított rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db cukkini
2 szál sárgarépa
22 dkg friss paraj
1 darabka gyömbérgyökér
2 evőkanál olaj
2 teáskanál barna cukor
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál világos szójaszósz

Elkészítés:

1. A rizst a szokásos módon, sós vízben megfőzzük.

2. A megtisztított sárgarépát vékony hasábokra vágjuk. A cukkinit héjastól vastagon felszeleteljük, majd kockákra vágjuk.

3. Az olajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a frissen reszelt gyömbért. 30 másodpercig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a cukkinit és a sárgarépacsíkokat (1. kép). 2 percig kevergetve pirítjuk.

5. Hozzáadjuk a megmosott, megtisztított friss parajleveleket (2. kép). További 1 percig sütjük

6. Beletesszük a rizst (3. kép) és összemelegítjük. Szójaszósszal és cukorral ízesítjük. További 2 percig sütjük.

7. Előmelegített tálba tesszük és azonnal tálaljuk.

Zöld pirított rizs Zöld pirított rizs Zöld pirított rizs
Parajlevelek helyett kínai kellel vagy fodros kellel is készíthető.
Világos szójaszószt akkor használunk, ha az étel ízét szeretnénk intenzívebbé tenni. Az édesebb sötét szójaszósz meg is festi a nyersanyagokat.
Zöld pirított rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1929 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Zöld pirított rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
szótár