Pirított rizs zöldségekkel

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pirított rizs zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db paradicsom
6 dkg zöldborsó
6 dkg zöldbab
½ teáskanál kínai ötfűszer-por
1 teáskanál szezámolaj
3 evőkanál mogyoróolaj
1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

1. A rizst sós vízben megfőzzük. A zöldborsót és a zöldbabot is, ugyancsak sós vízben megfőzzük.

2. A mogyoróolajat wokban megforrósítjuk. Beletesszük a zúzott fokhagymát és a kínai ötfűszerkeveréket. 15 mp-ig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a kockára vágott zöldpaprikát és a félbevágott bébikukoricát. 2 percig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett zöldbabot (1. kép) és a lehéjazott, kockára vágott paradicsomot. További 3 percig pirítjuk.

5. Beletesszük a lecsöpögtetett konzerv bambuszrügyet, majd a rizst és a lecsöpögtetett zöldborsót (2. kép). 2 perc alatt összemelegítjük.

6. Szezámolajjal meglocsolva (3. kép) azonnal tálaljuk.

Pirított rizs zöldségekkel Pirított rizs zöldségekkel Pirított rizs zöldségekkel
Az 5. lépésben pirított földimogyorót vagy kesudiót is adhatunk hozzá. Másféle zöldségekkel is készíthető a szezonnak megfelelően. Fontos, hogy a zöldségek egyforma nagyságúra legyenek darabolva, hogy ugyanannyi idő alatt puhuljanak meg.
Pirított rizs zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1760 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Pirított rizs zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
google+