Egyszerűen pirított rizs



Elkészítés:
1. A rizst a szokásos módon, sós vízben megfőzzük. A zöldborsót ugyancsak sós vízben megfőzzük. A hagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk. A tojásokat tálba ütjük és felverjük.
2. Az olaj felét lábosban felforrósítjuk és beleöntjük a tojást. Kis lángon, időnként megkeverve addig sütjük, amíg kezd összeállni (1. kép).
3. A maradék olajat wokban felforrósítjuk és beletesszük a zöldhagymát, a zúzott fokhagymát és a lecsöpögtetett zöldborsót. 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
4. Hozzáadjuk a rizst (2. kép) és jól összekeverjük.
5. Beletesszük a tojást (3. kép), majd szójaszósszal és sóval ízesítjük. 1 percig kevergetve pirítjuk.
6. A tojásos pirított rizst előmelegített tálba tesszük és csíkokra vágott zöldhagymával díszítve tálaljuk.
![]() |
![]() |
![]() |