Egyszerűen pirított rizs

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Egyszerűen pirított rizs
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg zöldborsó
4 szál zöldhagyma
1 csipet
3 db tojás
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál olaj
A díszítéshez:
igény szerint friss zöldhagyma

Elkészítés:

1. A rizst a szokásos módon, sós vízben megfőzzük. A zöldborsót ugyancsak sós vízben megfőzzük. A hagymát a zöldjével együtt felkarikázzuk. A tojásokat tálba ütjük és felverjük.

2. Az olaj felét lábosban felforrósítjuk és beleöntjük a tojást. Kis lángon, időnként megkeverve addig sütjük, amíg kezd összeállni (1. kép).

3. A maradék olajat wokban felforrósítjuk és beletesszük a zöldhagymát, a zúzott fokhagymát és a lecsöpögtetett zöldborsót. 1-2 percig kevergetve pirítjuk.

4. Hozzáadjuk a rizst (2. kép) és jól összekeverjük.

5. Beletesszük a tojást (3. kép), majd szójaszósszal és sóval ízesítjük. 1 percig kevergetve pirítjuk.

6. A tojásos pirított rizst előmelegített tálba tesszük és csíkokra vágott zöldhagymával díszítve tálaljuk.

Egyszerűen pirított rizs Egyszerűen pirított rizs Egyszerűen pirított rizs
Ha bő vízben főzzük a rizst, főzés után öblítsük le hideg vízzel, hogy eltávolítsuk a keményítőszemcséket.
A 3. lépésben főtt rákkal, sült csirkével vagy sonkával is gazdagíthatjuk.
Egyszerűen pirított rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1796 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Egyszerűen pirított rizs
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
recept beküldése