Kínai uborkasaláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kínai uborkasaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál sárgarépa
1 szál szárzeller
2 db paradicsom
½ csokor metélőhagyma
Az öntethez:
2 teáskanál szezámolaj
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál világos szójaszósz
1 teáskanál fehérborecet
néhány csepp chiliszósz

Elkészítés:

1. A szójababcsírát 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk (1. kép). Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, megint lecsöpögtetjük.

2. A kígyóuborkát 3-4 darabra vágjuk, majd hosszában vékonyan felszeleteljük és vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük az ugyancsak hasábokra vágott sárgarépával, a csíkokra vágott zöldpaprikával és szárzellerrel, a szójababcsírával (2. kép). A paradicsomot félbevágjuk, magját kikaparjuk, a paradicsomvelőt a mártáshoz félretesszük. Húsát vékony csíkokra vágjuk és a salátába keverjük.

3. Az öntethez tálban összekeverjük a szójaszószt a fehérborecettel, a paradicsomvelővel, a chilimártással, a zúzott fokhagymával és a szezámolajjal. A salátára öntjük (3. kép) és jól összekeverjük.

Kínai uborkasaláta Kínai uborkasaláta Kínai uborkasaláta
Kígyóuborka helyett 35 dkg főtt zöldbabból vagy előfőzött héjas, zsenge cukorborsóból is készíthető. A szójababcsíra felét lucernacsírával is helyettesíthetjük.
A salátát előre elkészíthetjük, de ne keverjük össze az öntettel, különben a szójababcsíra elszíneződik.
Kínai uborkasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2831 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Kínai uborkasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
szólj hozzá, értékelj