Édes-savanyú tofu zöldségekkel

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Édes-savanyú tofu zöldségekkel
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
7 dkg zsenge, héjas cukorborsó
2 szál szárzeller
40 dkg tofu
2 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1 szál sárgarépa
2 evőkanál barna cukor
A mártáshoz:
1 evőkanál kukoricaliszt
1 teáskanál paradicsompüré
2 evőkanál fehérborecet
2 és ¼ dl zöldségleves
A tálaláshoz:
igény szerint tészta
vagy
igény szerint rizs

Elkészítés:

1. A szárzellert vékonyan felszeleteljük. A sárgarépát vékony hasábokra, a zöldpaprikát kockára vágjuk. A bébikukoricát hosszában, a héjas cukorborsót keresztben félbevágjuk.

2. Az olajat wokban felforrósítjuk, már majdnem füstöljön. A tüzet mérsékeljük. A wokba beletesszük a sárgarépát, a zúzott fokhagymát, a bébikukoricát, zöldpaprikát, héjas cukorborsót és a szárzellert. (1. kép) 3-4 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a kockára vágott tofut és a szójababcsírát. (2. kép) További 2 percig főzzük.

4. A mártáshoz tálban összekeverjük a fehérborecetet a barna cukorral, paradicsompürével és a kukoricaliszttel. Kikeverjük a zöldségerőlevessel és a wokba öntjük (3.kép). További 2 percig főzzük. Párolt rizzsel vagy tésztával körítjük.

Édes-savanyú tofu zöldségekkel Édes-savanyú tofu zöldségekkel Édes-savanyú tofu zöldségekkel
Óvatosan keverjük, miután beletettük a tofut, mert könnyen széttörik.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Édes-savanyú tofu zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1773 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Édes-savanyú tofu zöldségekkel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
bevásárlólista