Bambuszrügy parajjal

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bambuszrügy parajjal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 dkg bambuszrügy
22 dkg friss paraj
2 evőkanál mogyoróolaj
1 evőkanál világos szójaszósz
1 gerezd fokhagyma
csipet

Elkészítés:

1. A mogyoróolajat wokban felforrósítjuk.

2. A wokba beletesszük a megtisztított friss parajlevelet és a lecsöpögtetett konzerv bambuszrügyet (1. kép). 1 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a felszeletelt piros chilit, a zúzott fokhagymát és az őrölt fahéjat (2. kép). Fél percig kevergetve pirítjuk.

4. Felöntjük a levessel (3. kép), majd szójaszósszal, sóval, cukorral ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon 4-5 percig főzzük. Amikor a lé nagy része elpárolgott, előmelegített tálba tesszük és azonnal fogyasztjuk. Párolt rizzsel körítjük.

Bambuszrügy parajjal Bambuszrügy parajjal Bambuszrügy parajjal
Ha túl sok lé maradna a zöldségek alatt, sűrítsük be vízben csomómentesre kevert kukoricaliszttel.
Friss bambuszrügy ritkán kapható Európában, de a konzerv is megteszi, hiszen a tartósítás során is megőrzi friss, ropogós állagát, ami sokkal jellemzőbb erre a zöldségre, mint az íze.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Bambuszrügy parajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1411 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Bambuszrügy parajjal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
recepttár