Bambuszrügy parajjal



Elkészítés:
1. A mogyoróolajat wokban felforrósítjuk.
2. A wokba beletesszük a megtisztított friss parajlevelet és a lecsöpögtetett konzerv bambuszrügyet (1. kép). 1 percig kevergetve pirítjuk.
3. Hozzáadjuk a felszeletelt piros chilit, a zúzott fokhagymát és az őrölt fahéjat (2. kép). Fél percig kevergetve pirítjuk.
4. Felöntjük a levessel (3. kép), majd szójaszósszal, sóval, cukorral ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon 4-5 percig főzzük. Amikor a lé nagy része elpárolgott, előmelegített tálba tesszük és azonnal fogyasztjuk. Párolt rizzsel körítjük.
![]() |
![]() |
![]() |
Zöldségalaplé

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.
2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.