Paprika kantoni módra

| Pirított paprika receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Paprika kantoni módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 szál póréhagyma
1 és ¼ dl zöldségleves
2 teáskanál barna cukor
1 evőkanál világos szójaszósz
2 teáskanál víz
1 teáskanál kukoricaliszt
2 evőkanál mogyoróolaj
1 teáskanál szezámolaj
1 evőkanál száraz fehérbor
vagy
1 evőkanál rizsbor

Elkészítés:

1. A mogyoróolajat wokban felforrósítjuk.

2. A wokba beletesszük a felszeletelt póréhagymát, a csíkokra vágott háromféle paprikát, a lecsöpögtetett konzerv bambuszrügyet és a frissen reszelt gyömbért (1. kép). 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

3. Felöntjük a levessel (2. kép), majd szójaszósszal, rizsborral, cukorral ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon 4-5 percig főzzük.

4. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük.

5. Kevés levet kiveszünk a wokból, ebbe keverjük a kukoricalisztes folyadékot. Az egészet a wokba öntjük. Addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik.

6. Előmelegített tálba tesszük és szezámolajjal meglocsolva (3. kép), azonnal tálaljuk.

Paprika kantoni módra Paprika kantoni módra Paprika kantoni módra
Aki szereti a csípős ízt, adjon hozzá chilimártást vagy friss, felkarikázott chilit is.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Paprika kantoni módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1519 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Paprika kantoni módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
recept beküldése