Sanghaji zöldségek

Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sanghaji zöldségek
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
22 dkg tofu
1 db cukkini
2 szál sárgarépa
12 dkg karfiolrózsa
1 szál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál barna cukor
2 evőkanál száraz fehérbor
1 evőkanál világos szójaszósz
2 evőkanál víz
1 evőkanál kukoricaliszt
4 evőkanál olaj
csipet
A díszítéshez:
ízlés szerint friss korianderzöld

Elkészítés:

1. Az olajat wokban felforrósítjuk, már majdnem füstöljön.

2. A tüzet mérsékeljük. A wokba beletesszük a felszeletelt póréhagymát, sárgarépát, cukkinit, a hosszában félbevágott bébikukoricát és a karfiolrózsákat (1. kép). 2-3 percig kevergetve pirítjuk.

3. Hozzáadjuk a tofukockákat és a felszeletelt vízigesztenyét. Felöntjük a levessel (2. kép), majd szójaszósszal, borral, cukorral, sóval ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük.

4. A kukoricalisztet a vízben csomómentesre keverjük.

5. Kevés levet kiveszünk a wokból, ebbe keverjük a kukoricalisztes folyadékot. Az egészet a wokba öntjük. Addig főzzük, amíg a mártás kissé besűrűsödik (3. kép).

6. Előmelegített tálba tesszük és frissen vágott korianderzölddel megszórva, azonnal tálaljuk.

Sanghaji zöldségek Sanghaji zöldségek Sanghaji zöldségek
Ha túl sok lé maradna a zöldségek alatt, nagy lángon párologtassuk el a fölösleget.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Sanghaji zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1660 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
Sanghaji zöldségek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Kínai konyha
Kínai konyha
(Vince Kiadó, 2005)

Noha ismereteink a kínai konyhával kapcsolatban legtöbbször kimerülnek a sarki büfé kínálatánál, valójában az ország méretével arányosan gazdag és változatos ez a fajta gasztronómiai kultúra. Ebből kaphatunk némi ízelítőt... bővebben...
ételfotó